doe-het-zelf >> verwarmings-ondersteuning

Verwarmings Ondersteuning

Verwarmings Ondersteuning.

Er zijn diverse mogelijkheden om een zonneboiler systeem op te bouwen. Een en ander is afhankelijk van uw cv ketel en uw wensen.
Verwarmings ondersteuning is erg intressant voor de wat grotere systemen. Dit soort systemen voorzien voor een heel groot deel in u behoefte voor warm douche water. Eventuele extra warmte wordt gecombineerd op de cv. Het mooiste werkt dit met vloerverwarming daar de temperaturen laag zijn.
Ook een vacuumbuis collector geeft een hoger rendement bij een lagere temperatuur.
Afhankelijk van de beschikbare ruimte op het dak (collectoren) en in huis (boilers). Is er een intressante configuratie voor u. Een combi boilers is makkelijk te instaleren en geeft weinig leiding werk, en is verder eenvoudig geen 3 weg kleppen en een simpele besturing. Wel moet de wat grotere boiler ergens kunnen staan. Combiboilers kunnen ook weer eenvoudig gecombineerd worden met houtcv kachels.
Een systeem met 2 boiler heeft ook wel weer zijn voordelen, het gewicht kan op zolder verdeelt worden. Of er kan gebruik gemaakt worden van een grote cv boiler en kleinere douche boiler. Die dan ook weer bij uw cv ketel past.

Verwarmings ondersteuning 2 boilers
.
.

Verwarmings ondersteuning 2 boilers
.
.

solo cv ketel verwarmen
.
.

solo cv ketel verwarmen
.
.