aansluit-schemas >> naverwarmen >> combiketel

Zonneboiler Na Verwarming CombiKetel

Zonneboiler na verwarming combinatie met combi cv ketel.

Systeem opbouw van een zonneboiler met een combi cvketel.
Waar normaal gesproken het koude leiding water de cv ketel in ging, wordt er nu warm of warmer water aangevoerd door de zonneboiler. Dit geeft natuurlijk de besparing. Wel dient de cv ketel geschikt te zijn voor een dergelijke verandering. Zolang het douche water uit de boiler onder of rond de 60 graden is zullen er geen problemen optreden. Is het water heter bv 80 graden dan zal niet iedere cv ketel dit accepteren, en dient er een mengventiel geplaatst te worden. Dit mengventiel mengt het hete water terug naar bv 60 of 65 graden, op deze manier kunnen oudere cv ketels ook werken met de zonneboiler.
Want waarom zou u uw oudere ketel vervangen als u alleen maar minder gas gaat gebruiken met de zonnecollectoren. De meeste moderne cv ketels beschikken al over een mengventiel.
Sommige cv ketel leveranciers hebben hier voor ook een ombouw setje, meestal bestaat dat uit niet meer dan een mengventiel voor een behoorlijk bedrag.
Als u een boiler koopt met 2 spiralen heeft u de bovenste spiraal niet nodig en blijft dan ongebruikt. Besluit u de cv ketel te vervangen dan kan de boiler gewoon blijven staan en kan eventueel de 2de spiraal wel gebruikt worden. en kunt u een solo cv ketel plaatsen. of de spiraal gebruiken door verwarmings ondersteuning toe te passen op een simpele manier met een 3 weg klep.

combi cv ketel naverwarmen
Combi CV Ketel naverwarming.